Udstillingsdesign

Udstillingsperiode 14. maj – 13. juni 2015
Bygherre: Kulturhus Kappelborg Skagen

LBB3 har udarbejdet udstillingsdesign for rammerne om japansk nutids kunsthåndværk. I kulturhusets knap 300m2 store udstillingssale er de godt 60 værker nu udstillet i 6 temagrupper med hver sit rum. Rummene er afgrænset af ialt 15m håndskåret papir og mange hundrede små knuder er der bundet for at samle disse til gardiner. Papirstrimlerne skal passeres når man går fra tema til tema og det giver en let pause inden man som beskuer skal opleve næste tema’s smukke og besynderlige udstillingsemner. Udstillingsbordene er udført i birketræsfinerede bordplader og tilpasset de 6 tema grupper: Cripsness, Ostentation, Deformation, Fine detail, Flowers and birds and Quiet refinement. De enkle stel i stål er udlånt af Gaihede og Thorsen.
Citat fra Kulturhus Kappelborg: “Som det eneste sted i Danmark kan Kappelborg præsentere den internationale vandreudstilling ”Contemporary Japanese Crafts”.
Udstillingen af japansk kunsthåndværk kommer direkte fra Italien, og giver gennem 64 værker en forståelse af den store variation, der er i moderne japansk kunsthåndværk.
Værkerne fortæller på deres egen måde en flere hundrede år gammel historie, hvor japanske kunstnere har ladet sig inspirere fra bl.a. Kina og Korea og resten af verden. En inspiration, som gradvist er blevet optaget og videreudviklet i den japanske kultur. Selv om japansk kunst således kan synes meget uensartet, er det alligevel muligt at identificere en række fælles træk. Det er disse fælles træk, udstillingen ”Contemporary Japanse Crafts” forsøger at ramme ind.”

Som det eneste sted i Danmark kan Kappelborg præsentere den internationale vandreudstilling ”Contemporary Japanese Crafts”.

6 tema grupper: Cripsness, Ostentation, Deformation, Fine detail, Flowers and birds and Quiet refinement.

del din begejstring! – fortæl dine venner, din kollega, din samarbejdspartner…….