Udført september 2013

Bygherre: Hjørring Kommune

Tryk og udførelse: Krogh Andersen

Hvert af husets etager har fået tildelt et særligt tema fra kommunens skønne natur, således er henholdsvis Borgerne, Kysten, Skovene, Landskabet og Bakkerne med til at styre farvesætning og grafisk udsmykning på hver deres etage. I den forbindelse har LBB3 udvalgt en række billeder fra kommunens eget billedarkiv (fotograf Carl-Hermann Hansen) til at udsmykke etagerne, ved de forskellige møderum og på udvalgte vægflader.
Ved en omhyggelig opskalering, grafisk fortolkning og teknisk bearbejdning har dette resulteret i mere end 100 unikke stykker grafik, det på en gang giver liv til de enkelte rum, samt styrker rådhusets identitet og lokale forankring. For at realisere ambitionerne om en så omfattende, ambitiøs og varierende grafik, har Krogh-Andersen AS Skilte & Reklame løbende rådgivet i såvel tekniske som grafiske henseender for at sikre at print, materialevalg, beskæring og montering altid har givet det bedst mulige resultat. I alt har Krogh-Andersen trykt og monteret cirka 1000 m2 grafik i rådhuset fordelt på både tapet, akrylplader og forskellige folier, der skaber stemningsfyldte rum og får huset til for alvor at træde i karakter.

Billedbehandlingen følger 4 overordnede grundprincipper: ‘Silhuet’, ‘Stiliseret’, ‘Mosaik’ og ‘Naturalistisk’.

Grafikken udføres enten som folie eller som tapet, der nogle gange spænder over hele fladens højde og/eller bredde, mens den andre gange er tilskåret i specielle former eller i effektfulde bånd.

Tusindvis af billeder er blevet sorteret efter husets temaer og udvalgt efter deres potentiale til anvendelse som en del af et større grafisk udtryk.

Grafikken opdeles først i husets 5 etager, og dernæst i enten “Møderum”, “Special-grafik” eller “Grafisk tekst”. Grafikken i huset behandles rum for rum på hver etage, med plan og tilhørende opstalter som vist på diagrammet til højre. Ikke alle de viste flader skal have udført grafik, men alle rummets overflader mod frit rum ind i bygningen vises for at give et indtryk af rummets samlede overflader og karakter.

TEMAERNE

Udvælgelsen af temaerne skete på baggrund af en workshop afholdt af LBB3 med aktører fra både kommunen og tegnestuen, hvor temaerne – Borgerne, Kysten, Skovene, Landskabet og Bjergene/ Bakkerne – blev udvalgt til etagerne fra stuen til 4. sal.


Projekter relateret til Rådhuset

Se vores design af Rådhusets selvbetjeningsmøbler
Se vores design løsning for Rådhusets receptionsskranke
Se vores løsning af Rådhusets byrådsbord
Se vores Rum og Indretnings design til Rådhuset

del din begejstring! – fortæl dine venner, din kollega, din samarbejdspartner…….