Skitseprojekt: 2016
Bygherre: Aalbæk Idrætscenter

Ålbæk Idrætscenter er en institution i Ålbæk by, der rummer mange aktiviteter og funktioner, der bidrager til og muliggør det sociale fællesskab i byen. Bygningerne og de tilstødende udeområder rummer i dag blandt andet håndbold, fodbold (inde og ude), badminton, tennis, volleyball, gymnastik og skytteforening. Derudover bruges lokalerne også til mindre klubber, blandt andet kortklubber, samt til større arrangementer som loppemarked og borgermøder. Ålbæk Idrætscenter bruges således af mange forskellige interressanter og aldersgrupper.
Det er et ønske at udvide og ombygge de eksisterende lokaler, så der bliver mulighed for at inddrage nye brugergrupper, samt skabe gode og rumlige forhold for de nuværende brugere.

Nye brugergrupper
Idrætscenteret udvides udover multihallen også med en ny førstesal over administrationen og skytteforeningens nuværende lokaler. De nye arealer skal blandt andet rumme et fitnesslokale med mulighed for sportsaktiviteter, der kræver fast inventar. Fitnesslokalet placeres over administrationen med kig til fodboldbanerne og får eget depotrum til diverse udstyr. Det er desuden planen at de grønne pigespejdere i Ålbæk får lokaler i den nye førstesal over skytteforeningens lokaler. Lokalerne er placeret så de let kan benytte idrætscenterets øvrige faciliteter, men ikke generes af de aktiviteter, der ellers foregår. Lokalerne planlægges med adgang i forbindelse med den nye bro over jernbanen og mulighed for udendørs ophold på 1. salen.

Den nye multihal.
Som en central del af projektforslaget er den nye multihal, der bygges til i forlængelse af det eksisterende byggeri mod nord. Multihallen planlægges som en opvarmet hal med bedre forhold for nogle af de aktiviteter, der nu foregår i den store sportshal, men som ikke er idéelle i det store “kolde” rum. Det kunne for eksempel være badminton, tennis, gymnastik og større ikke-sportslige arrangementer, samt opvarmning. Tilbygningen af den nye hal muliggør desuden at flere aktiviteter vil kunne foregå samtidig i idrætscenteret. I forbindelse med den nye multihal planlægges større depotarealer og to omklædningsrum.

del din begejstring! – fortæl dine venner, din kollega, din samarbejdspartner…….