Projekt: 2021
Bygherre: Foreningen Ålbæk Havnebad

Projektet har til formål at opgradere og forbedre havne- og strandmiljøet i Ålbæk. Projektet harmonerer rigtig godt med Frederikshavns Kommunens “Masterplan for fremtidens strande”.

Havnebadet vil fremme områdets rekreative værdier og tiltrække besøgende til Ålbæk til stor fordel for handelsdrivende, restaurationer, sommerhusudlejning, campingpladser – og naturligvis fastboende i Ålbæk og omegn.

Idé og disponering

Projektet tager afsæt i ønsket om at udvide forholdene for de eksisterende aktiviteter samt skabe muligheder for nye funktioner og oplevelser ved at etablere naturlige adgange til ophold i, ved og nær vandoverfladen for alle brugere. Desuden ønskes tilgængeligheden forbedret. Molen mod syd danner formmæssigt en naturlig placering for de kommende aktiviteter således, at vandområdet i den lille ”lomme” i havnebassinet kan gøres aktivt uden at genere trafikken af både sejlrenden. Ligeledes giver molens modsatte side, orienteret mod syd, en mulighed for at have en anden vandoplevelse end i havnebassinet – her er vandet altid mere oprevet og ofte med bølger.

I projektet arbejdes der med 4 elementer – Broen, det svungne organiske forløb – Nedslagene, hvor der er adgange til vandoverfladen – Volumenet, der rummer en sauna – samt de flydende Øer. Elementer, der hver især har en funktion og udtryk og bidrager til en samlet oplevelse.

I projektet arbejdes der med 4 elementer

Broen, det svungne organiske forløb – Nedslagene, hvor der er adgange til vandoverfladen – Volumenet, der rummer en sauna – samt de flydende Øer. Elementer, der hver især har en funktion og udtryk og bidrager til en samlet oplevelse.

del din begejstring! – fortæl dine venner, din kollega, din samarbejdspartner…….